TERME RADENCI ADVENT GRAZ I SHOPPING CENTAR SEIERSBERG POLAZAK:.13.12.2024 – POVRATAK: 15.12.2024

1

DAN 1 - BIH , MOSTAR- PTUJ- TERME RADENCI

Polazak grupe u ranim jutarnjim satima sa autobuske stanice iz Mostara, Čapljine. Putovanje autoputem sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Ptuj – predivan stari grad u Sloveniji. Po dolasku slobodno vrijeme za indivualnu šetnju gradom ili za počastiti se šoljicom kafe. Po dogovoru sa grupom nastavak putovanja prema termama Radenci. Smještaj grupe u hotel Radenci 4*.  Slobodno vrijeme za odmor i korištenje sadržaja hotela  (deset unutrašnjih i vanjskih bazena s termalnom vodom). Večera u hotelu. Slobodno večer. Noćenje.

2

DAN 2 - ADVENT GRAZ – SHOPPING SEIERSBERG

Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet u Graz i Seiersberg. Vožnja u trajanju od sat vremena do periferije Graza, gdje se nalazi shopping centar. Slobodno vrijeme za shopping. U dogovoreno vrijeme odlazak do grada, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (centar, Kunsthaus, Murinsel, Schlossberg, toranj sa satom,…) te uživanje u adventu u Grazu. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

3

DAN 3 - TERME RADENCI - MOSTAR

Doručak. Mogućnost korištenja sadržaja hotela do 14:00. Polazak za Mostar, vožnja autoputem sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak u Mostar u kasnim večernjim satima. Kraj usluge.

First minute cijena po osobi: 355,00 KM do 15.10.2024

Redovna cijena 385,00 KM

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

  • Prevoz turističkim autobusima
  • Smještaj u hotelu Radin 4* u 1/2 i 1/3  sobama na bazi 2 polupansiona (doručak i večea na bazi   švedskog  stola)
  • Neograničeno korištenje unutrašnjih bazena sa termalnom vodom
  • Ulazak u svijet saune jednom dnevno / osim na dan dolaska
  • Usluge lokalnog vodiča u Poreču
  • Upotreba fitnessa, salona zdravlja
  • Ležaljke na unutrašnjim bazenima, peškiri, ogrtač,…
  • Pratioca putovanja iz agencije
  • PDV I troškove organizacije putovanja
  • Boravišna taksa i prijava u hotelu za 2 noći /3 dana  – 15,00 KM (uplata u agenciji)
  • Putničko zdravstveno osiguranje –10,00 KM do 60 godina, za osobe preko 60 godina cijena je 20,00 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu  – 100,00 KM za dvije noći
  • Doplata za birano sjedište – 40,00 KM
  • Fakultativni izlet i ulaznice: Graz i Seiersberg shopping – 20 eur (uračunat prijevoz autobusom i usluge vodiča)
  • Karta za lift za dvorac Schlossberg 1,70 euro jedan smjer

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 uplata.

Ukoliko bude manje prijavljenih putnika /uplata možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimalno 25 putnika.

Agencija Autoprevoz-Bus  zadržava pravo promjene rasporeda posjeta usljed nepredvidjenih okolnosti ili promjene hotela ukoliko se navedeni hotel ranije popuni .

Agencija zadržava pravo promjene plana programa  (rasporeda i sadržaja) ukoliko za to ima neophodno pravo uslijed eventualnih nepredviđenih okolnosti na ovom putovanju.

Smještaj  u  hotelu u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj ili 2 kreveta spojena  i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“ ili osnovni krevet. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira da li se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

Gotovinom u agenciji Autoprevoz , internet bankarstvom, virmanom, kartično plaćanje (+3% – plaća se cjelokupan iznos), obročno plaćanje (+10% – plaća se cjelokupan iznos).

Avans – 80,00 KM po osobi za potvrdu rezervacije, ostatak najkasnije do 15 dana prije početka putovanja.

Sa uplatom akontacije/avansa  putnik prihvata Opće uslove putovanja.

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 036/551 900  ili na email: booking@autoprevoz-bus.ba, info@autoprevoz.ba

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvijestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cijenu putovanja, i to:

– 10% ako se putovanje otkaže do 30 dana prije početka,

– 20 % ako se putovanje otkaže 29 do 15 dana,

– 50 % ako se putovanje otkaže 14 do 8 dana,

– 100 % ako se putovanje otkaže 7 do 1 dana

Graz