BUDIMPEŠTA 4 dana / 2 noćenja sa doručkom

POLAZAK:  22.11.2024                          

POVRATAK: 25.11.2024

1

DAN 1 - BIH, ČAPLJINA, MOSTAR

Polazak grupe u večernjim satima autobuske stanice iz Čapljine, Mostara , Jablanica, Konjic, Sarajevo. Putovanje autobusima Autoprevoz-Bus-a. Noćna vožnja preko Sarajeva, Zenice, Doboj, Bosanski Šamac, Osijek,Seksarda do Budimpešte sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2

DAN 2 - BUDIMPEŠTA KRSTARENJE

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Fakultativni odlazak na razgled grada u pratnji stručnog vodiča. Planiran je obilazak Budima, Ribarske tvrđave,Trga heroja,Parlamenta . Slobodno vrijeme za šetnju

U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima odlazak u hotel. Smještaj grupe u hotel . Slobodno vrijeme za odmor.. U večernjim satima  fakultativni odlazak na krstarenje Dunavom . Krstareći „glavnom ulicom” Budimpešte, gosti mogu uživati u impozantnim, predivnim zgradama peštanske i budimske strane i ujedno upoznati budimpeštanske mostove. Program sadrži vožnju u trajanju 1 sat, lokalnog vodiča, prevoz autobusom do pristaništa.  Povratak u hotel. Noćenje

3

DAN 3 - BUDIMPEŠTA - ČARDA

Doručak… U večernjim satima fakultativni odlazak na večeru u Čardu uz muziku i folklor peštanskih čardi i uživanje u nacionalnim specijalitetima uz bogat kulturno- umjetnički program (Cijena uključuje: prevoz, večeru, konzumacija vina, vode + kafa , ciganska muzika i folklorni program.)  Po završetku odlazak u hotel. Noćenje.

4

DAN 4 - BUDIMPEŠTA-SHOPPING CENTAR - BIH

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Vožnja prema trznom centru ARENA PLAZA i slobodno vrijeme za shopping. ( Primark , HM, Zara,Bershka i druge) .U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u Mostar u kasnim večernjim satima.

First minute cijena po osobi: 279,00 KM do 20.10.2024

Redovna cijena 299,00 KM

* Obavezna  uplata akontacije od 100,00 KM do.20.10.2024 zbog rezervacije hotela.

Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 uplata. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika /uplata možemo realizovati putovanje uzprethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene.

Agencija Autoprevoz-Bus  zadržava pravo promjene rasporeda posjeta usljed nepredvidjenih okolnosti ili promjene hotela ukoliko se navedeni hotel ranije popuni .

Za realizaciju fakultativnih i zleta potrebno je minimalno 35 prijavljenih putnik, u slućaju manjeg broja prijava cijena se uvećava.

Agencija zadržava pravo promjene fakultativnih izleta (rasporeda i sadržaja) ukoliko za to ima neophodno pravo uslijed eventualnih nepredviđenih okolnosti na ovom putovanju.

Smještaj  u  hotelu u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj ili 2 kreveta spojena  i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“ ili osnovni krevet. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

  • Prevoz turističkim autobusima
  • Smještaj u hotelu 3* u Budimpešti u 1/2 i 1/3  sobama na bazi 2 noćenja sa  doručkom
  • Posjeta shopping centru Arena u Budimpešti
  • Pratioca putovanja iz agencije
  • PDV I troškove organizacije putovanja
  • Turistička taksa – 8,00 KM po osobi ( plaćanje u agenciji )
  • Fakultativni Proslavu u čardi sa prevozom,  muzikom i večerom – cijena naknadno
  • Paket fakultativni izlet “Obilazak grada” i krstarenje Dunavom  sa lokalnim vodičem 25,00 Euro
  • Putničko zdravstveno osiguranje – 8,00 KM do 60 godina, za osobe preko 60 godina cijena je 16,00 KM
  • Doplata za birano sjedište – 60,00 KM
  • doplata za jednokrevetnu sobu  – 100,00 KM za 2 noći

gotovinom u agenciji Autoprevoz , internet bankarstvom, virmanom, kartično plaćanje (+3% – plaća se cjelokupan iznos), obročno plaćanje (+10% – plaća se cjelokupan iznos) avans – 80,00 KM po osobi za potvrdu rezervacije, ostatak najkasnije do 15 dana prije početka putovanj ili u 3 mjesečne rate do polaska.

Sa uplatom akontacije/avansa  putnik prihvata Opće uslove putovanja.

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvijestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cijenu putovanja, i to:

– 10% ako se putovanje otkaže do 30 dana prije početka,

– 20 % ako se putovanje otkaže 29 do 15 dana,

– 50 % ako se putovanje otkaže 14 do 8 dana,

– 100 % ako se putovanje otkaže 7 do 1 dana

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 036/551 900  ili na email: booking@autoprevoz-bus.ba, info@autoprevoz.ba